Starten på drømmen – Friluftsliv og lek inn i skolehverdagen

Det hele startet da vår 5 åring skulle bli skolegutt for første gang.

Alle forventningene og endringene i hverdagen kom på oss som et sjokk, mye var stillesittende aktiviteter. For oss som er en litt over middels aktiv familie følte vi alle uroen i kroppen når eldstemann skulle sitte på skolebenken i 4-5 timer hver dag.

Noe måtte gjøres..

Vi kastet ideene rundt oss på hvordan vi som foreldre kunne påvirke hverdagen til barna og hva kunne man bidra med som ikke var organisert aktivitet. Vi ville ikke bli sånn 5 aktiviteter i uken familie, vi liker å gjøre ting sammen, alle 4. Vi ville ha et sted hvor vi kunne gi barna en meningsfull fritid, et sted hvor det var mulig å utfolde seg innenfor naturlige arealer, som ville gi mestring, utfordring og by på fantasifull lek, samt læring i leken. Vi ville at barna skulle sovne lett inn om kvelden, vi ville de skulle være sultne til middag og ha ro i kropp og hode til å ta inn læring dagen etter. Vi ville de skulle samles rundt et måltid hver dag for å bli gode venner.

Vi ville ha voksne som er tilstede med barna her og nå. Voksne som leker, som ser troll, bjørner og Kilimanjaro rundt en hver sving. Det skulle bli et positivt komplement til skolen, det skulle la seg koble med alle mulige fritidsaktiviteter og passe for barn med alle mulige utfordringer. Og vi ville være ute, uansett om det regnet, blåste, snødde eller var solskinn. Vi ville at barna skulle lære seg å sette pris på alt naturen hadde å by på.

For det er sant som dere har hørt, det finnes faktisk ikke dårlig vær, bare dårlige klær.

Ideen satt – vi skulle tilby en skolefritidsordning eller aktivitets-skole om du vil, som fikk barna glad i naturen. Et sted hvor man ikke trenger å si nei, et sted hvor barna ikke har vegger eller må passe inn i en bestemt boks eller setting.

Et sted hvor alle kan være den de er, finne nye stier, klatre i trær, leke krig, lage mat, tenne bål, lytte etter fugler, oppdage noe nytt hver dag. Et sted hvor voksne ser barna for de dem er og motiverer de til å være mer som seg selv.

 

Det ville vi ha – det fantes ikke – det lagde vi.

 

Vi startet med en frykt for uro i en liten kropp, vi endret frykten til mulighet og endte med en idè: Vi ville bidra til å gi barna en meningsfylt fritid sammen med engasjerte voksne i en naturlig setting.

 

Så er vi her idag:

 

 Der kun Fantasien setter grenser….

 

About Author

Blogg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *