Turmatkurs på Friluftsliv SFO – Vi utfordrer barna på bålmat

Vi tilbringer store deler av hverdagene våres og barnas utendørs og nyter varm lunsj hver dag.

Barna er ivrige rundt tilberedning av mat, bål-tenning, oppkutting, pakking, steking og servering. Vi ville utfordre de litt større barna og satt opp et 10 ukers TURMATKURS. Her kan alle elever fra 2.-4.trinn velge seg inn på et eget spesialkurs rettet mot matlaging i naturen og de blir virkelig utfordret på smak, rett og tilberedning utendørs.

Målet er å få barna til å oppleve nye smaker, nye måter og blandet mat på og ikke minst for å skape inspirasjon hos barna til hva vi kan lage av mat ute på tur. Mat som ikke tar noe større plass eller er vanskeligere å pakke. Mat som er sunt og godt som er lett å lage og samler familien, venner og andre rundt et hyggelig måltid på tur.

Vi er på #dag4 og menyen var satt sammen med barna, idag skulle vi kose oss med Vestlandslefse på bål 🙂

Oppskriften er som mange andre fra slektersgang og kommer fra Therese’s svigemors svartebok, å tenk så heldige vi er å kunne dele denne herligheten med dere.. Dette var veldig godt, veldig gøy og veldig lett!

Husk og varm melken med smøret når det er smeltet og ta like store deler vaniljesukker og sirup. (eks. 2 skje vanilje sukker = 2 skje sirup) Smak dere til, eller la barna gjøre det – de er kjempe flinke!

Deigen skal bli slik at den enkelt kan kjevles ut før den stekes på bål i en panne, steketakke eller lignende. Her er det kun fantasien som stopper hvordan man får stekt de.

  

  

 

#helgetips fra oss!

 

Ha en fin uke 🙂

 

Camilla

Friluftsliv SFO – Der kun fantasien setter grenser….

 

 

About Author

Blogg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *