Høstferie – la oss dra på Slottsbesøk :)

Med sommerfugler i magen, strålende sol, frisk luft og rufusbilletten i lommen pakket vi denne gangen sekken for å dra på storbysightseing i hovedstaden. Vi fylte rutebussen til randen med engasjerte, morsomme, høylytte, glade unger som skulle på besøk til kongen. Noen hadde sett huset hans før og andre skulle se slottet for første gang! Stemningen var på topp!

Vi tok bussen ned til Oslo Sentralbanestasjon og Bussterminal for så å legge ut på fottur gjennom hovedgaten Karl Johan fra bunn til topp. Vi skulle gå kongens gate, her var det masse gøy på veien for barn som bor i Gjerdrum. Mye lyd, mye liv og masse forskjellige folk. Det var busser, trikker, ambulanser, politi, gatekjøkken, kebabvogner, nonner, filmcrew, heisekraner, masse butikker med utstyr ute i gata, gatemusikanter, statuer, duer, kastanjenøtter, ja you name it, we saw it! 🙂

Vi brukte god tid og utforsket alt vi kom over, Oslo Domkirke var åpen så vi fikk en god titt på all den flotte utsmykkningen, benkene, alteret og det som hører med. Til våres og ungenes store overraskelse ble det også orgelspilling av et orgel like stort som en lastebil.

Stortinget var det mange som  bare hadde sett på nyhetene – og nå kunne vi faktisk sitte på de løvene som man hadde bare sett på film. Det var fontener og dyreliv, søppel og brostein med mønster, store bygg med dragehoder og enda flere butikker. Butikker for alt, is, tøy, krem, godteri, badebukser, sko, sandaler, fredagsbutikker og aviskiosker.

Tilslutt kom vi frem og for et syn, så stort, så gult og så mange vakter – militæret!! Å vi fikk se de på nært hold – wow!!!

Å leke i kongens hage var GØY, med løvtrær store som hus og blader vi kunne bade i! I skulpturparken til Prinsesse Ingrid Aleksandra koste vi oss med lunsj, klatring, fantasi-lek og ande mating.

Vi fikk hilse på og stille 1000 spørsmål til garden, som var engasjerte og vennlige mot barna. Det var til og med noen jenter som var vakt til barnas store fornøyelse og undring… Tenk at jenter kunne være i militæret…. DET VAR KULT!

Vi fikk med oss vaktskifte, marsjering, fanfarer og en militærlastebil!! (Lastebilen var nok toppen av kransekaka for enkelte av gutta 😉 )

En fantastisk dag – en lærerik dag – en god dag på Friluftsliv SFO.

Høstferie er HERRRRRRLIG!!!

              

 

#bønderibyn

About Author

Blogg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *