Fyrstikktrening med første trinn – en artig dag for alle skolestarterene :)

Hverdagen er et faktum igjen og etter en lang og deilig sommerferie har vi fått inn mange, ja nesten 40 nye førsteklassinger til Friluftsliv SFO. Det yrer av liv og røre på plassen og mange nye opplevelser, ferdigheter og bekjentskaper står på løpende bånd for barna.

Høsten er i full sving og bål-forbudet er opphevet. Da er det klart at vi må trene på å tenne en fyrstikk, slukke den og føre den trygt rundt til der det skal på-tennes et fremtidig bål.


Barna sitter inndelt i hver sine trygghets sirkler som senere også overføres til trygg avstand fra bålet.

Du tenker kanskje at å tenne en fyrstikk er lett, men der tar du VELDIG feil 😉 Dagens oppgave bød på finmotorikk, styring av kraft ut i hånda, ikke vær redd for gnistring eller flammen. Måten man holder en fyrstikk på eller at man bare kan blåse på den for å slukke, istedenfor å kaste den fra seg på bakken er noen av de fantastiske oppdagelsene barna har gjort idag. Vi brukte opp mellom 200-500 frystikker, men samtlige barn er nå trygge på bruk av fyrstikk og vi er klare for neste oppgave, hvordan bygge opp bålet!

Oppgaven passet alle og samtlige barn opplevde stor mestring og en selvtillits boost 🙂

 

 

About Author

Blogg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *