Gjerdrum Barneskole har vært på Friluftscamp – Tema GAMLE DAGER!

Rundt omkring i det vide land har det vært grunnskolens uke, dette er en uke hvor barneskolene har valgt ut et særskilt tema som de skal fordype seg i og lære noe ekstra om.

Gjerdrum Barneskole hadde fokus på fra jord til fat og gamle dager. I den forbindelse ble vi spurt av de engasjerte lærerne på 2.trinn om vi ikke kunne lage et morsomt opplegg for elevene som gav de en smak av gamledager. Vi er selvsagt ikke vond og be og satte i gang med planleggingen 🙂

Vi fant raskt ut at stasjons-basert lek og oppgaver ville fungere bra og satt opp ulike temaer som:

 

  1. Lage mat ute i naturen fra råvarer til steking på bål, nytes i frisk luft og Skattekiste fra www.godfisk.no ble valgt.                                           

 

2.  Lage seg kjepphest med hjelp av en raggsokk. Her måtte barna ut i naturen, finne seg en passende kjepp, sage, kviste og tilpasse hesten til sin høyde for deretter og lage seg et hode, og tøyle den.

 

3. Leken “Kappe land” en lek fra gamle dager hvor hensikten er å skaffe seg mest mulig land ved hjelp av barmark og kniver.

4. Bålmaking, her skulle barna få teste sine kunnskaper om ild, stabling, ulike former for opptenning fra dagens fyrstikk og lighter bruk til tennstål, never og  hardt samarbeid.

 det er lite som slår den mestringsfølelsen når det først tar fyr 🙂

 

5. Snekring av fuglekasser som kan tilby småfugler ly og varme for vinteren i skolegårdens område. Da kan man følge utviklingen gjennom vinteren for fuglene og se til våren om det er noen som vil legge egg i reirene de har laget. Vi laget helt fra start av og måtte selv hente materialene hos vår super snille “sponsorleverandør” https://takogbeslag.no/             

 

Dagen var vellykket med rundt 40 ivrige, engasjerte og glade 2.klassinger og en håndfull lærere, dere er hjertelig velkomne tilbake 🙂

 

Alle som ønsker tips, råd eller aktiviteter tilrettelagt for klasser, grupper, barnehager eller lignende må mer enn gjerne ta kontakt med oss. Vi bidrar gjerne direkte opp mot barna eller mot de som jobber med barn med inspirasjon, tips og masse praktiske ideer – sjekk ut våre fagdager: http://friluftslivsfo.no/index.php/kurs-fagdager/  eller kontakt oss for friluftscamp-tilbud rettet mot barne- og ungdomsgrupper.

 

Gjerdrum@friluftslivsfo.no eller tlf. 41 26 40 14.

About Author

Blogg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *