Ulvungene på onsdags-tur!

November har ankommet og med den kom det mange nye førsteklassinger til Friluftsliv SFO, dette gjorde at vi nå delte opp trinnet i 3 grupper og jeg var så heldig å komme meg litt ut av kontoret igjen med en ny fast gruppe kule unger!

Vi kledde på oss, pakket sekken, hadde med niste, dessert, spikkekniver, hengekøyer, en skatt, skattekart, penner, sokker, mange sokker, godt humør og ny gruppesammensetning og for barna en ny aktivitetsleder.

Alle var spente i det vi la ut på tur i ukjent terreng på stier vi ikke ante hvor gikk hen. Vi fant det perfekte stedet, en sildrene bekk, en huske, en utkikkstopp, en påbegynt hytte, en bro, et merkelig bord mitt mellom trærne og noe som lignet på gull i vannet.

Vi måtte ha et navn, det må vel alle grupper ha? Vi kan jo ikke være bare gruppen liksom?? Nei, mens vi spikket oss noen spyd kastet vi ut mange forslag: GjerdrumEkornbarnasgruppe…..? Nedstemt, for langt. BarnegruppeEkornbarna? njaneinjanei, litt for langt. Ekornbarna? Nei det heter de i en barnehage min søster går i… Det er for babyer altså…. hm…. hva med ULVEUNGENE da foreslår aktivitetsleder… Så hvis vi blir borte fra hverandre så kan vi kanskje ULE tilvherandre til vi finner hverandre igjen?? Hva tenker dere….? Stillheten hang i luften mens spikkingen gikk for fult…joooo…..jaaa…kanskje..det var litt gøy da…..hm…kan vi prøve å ule for å se om vi liker det??

Og der var de solgt mens vi ulte oss hese ute skogen 😉

Så må vi jo ha noen regler da, noen grupperegler – det er kjekt. Noen vi blir enige om sammen, som ingen kunne fra før, men som vi alle likte. Ja, alle var enige det og praten gikk i ett! Mange kule forslag kom på bordet og noen helt villere enn villest! Men tilslutt ble vi enige om 5 gode regler for ulvungene:

  1. Vi deler ALT vi har, mat, sokker, votter, sitteunderlag, godsaker, vitser, hemmeligheter, venner, god ord og klemmer
  2. Vi må alltid se en voksen og stopper på tur i alle kryss mens vi venter på resten
  3. Hvis vi trenger hjelp eller blir borte uler vi så høyt vi kan til noen finner oss
  4. En for alle og alle for en – Ulvungene klarer seg best i flokk
  5. Vi skal ha det mest mulig gøy!

 

 Vi prøver å servere dyrene via det merkelige bordet. Hvem spiser det tro?  Spikking, idemyldring, bli kjent og skravlen går i ett!   Vi fant disse magiske blomstene, en vanndråpe på hvert kronblad <3 Sokkene  blir stadig våte når man vasser med joggesko, gudskjelov har vi med 5 par sokker i sekken, det er bare å bytte 😉

 Vi kaster pinne fra brua og hvem sin pinne kommer først til sklia?

 

For en tur, for en gjeng, jeg gleder meg til mandag – nye muligheter står for døren, nye bekjentskaper, nye lekekamerater og nye opplevelser!

About Author

Blogg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *